Robotik Kodlama Nedir?
Son dönemlerde herkesin dilinde olan robotik kodlama nedir?
Robotik Kodlama Nedir?
- Robotik ve kodlama, yeniliklerin ve değişimin sürekli olduğu yenidünyaya, çocukların uyum sağlamasıdır.
- Robotik ve kodlama, geleceğin dilidir.
- Robotik, elektronik devreler vasıtasıyla dijital kodlama dilleri kullanılarak robotlara ya da makinelere komut vererek istenen hareketleri ya da faydaları almaktır.
- Kodlama ise bilgisayar sistemine ya da elektronik devreye işlem yaptırmak için yazılan komut dizisi olarak tanımlanır.
Gelişmiş birçok ülke eğitim sistemlerini robotik algoritmalar ve kodlamalar üzerine modernize etmektedir. İngiltere, ABD, İsrail, Güney Kore, Almanya, Finlandiya gibi ülkeler okullarda robotik ve kodlamayı okul öncesi ve ilköğretim basamaklarında yaygınlaştırıp eğitim öğretim müfredatlarında kullanmaya başlamışlardır. Örneğin İngiltere’de kodlama dersleri 1. Sınıftan itibaren zorunlu olarak verilmektedir.
Yukarıdaki ifadeler çok iddialı olmakla beraber çocuklarını geleceğe hazırlamak isteyen ailelerin farkında olduğu gerçeklerdir. Artık herkes yakın gelecekte dijital makinelerin hayatımızda çok daha fazla yer kaplayacağını ve hayatımıza daha fazla etki edeceğini fark ediyor. Bu farkındalığa sahip aileler çocuklarını küçük yaşta geleceğe hazırlamak için robotik eğitimine yöneliyor.
Robotik Kodlama Amacı nedir?
Çocuklarımızın makineler ve dijital ortamlarla olan bağını oyunlaştırarak doğal bir süreç içerisinde temel öğrenmeyi amaçlamaktadır. Bu süreç içerisinde çocukların telefon, tablet ve bilgisayarları sadece oyun oynama, video izleme ya da sosyal medyayı takip etme amaçlı kullanmalarının önüne geçerek; bu araçları hayatımızı şekillendirme amaçlı kullanılmasını öğretmeyi hedeflemektedir.
Robotik ve kodlama çocuklarımız gelecekte hangi mesleği seçerse seçsin mutlaka hayatının içinde olacak bir sürecin ilk adımı. Çocuklarımızı çağa adapte etmek için atılabilecek en iyi ilk adım diye biliriz.
Robotik ve Kodlama Çocuklarımıza Ne Kazandırır
- Robotik ve Kodlama Çocuklarımıza Ne Kazandırır
- Çocukların analitik düşünme becerilerini geliştirir.
- Çocukların sistemli ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirir.
- Çocuklara oyun temelli olarak eğlenceli şekilde teknolojiyi öğretir.
- Çocukların geleceğe ve çağın teknolojik gelişmelerine duyarlı ve hazır olmalarını sağlar.
- Bilgisayar temelli programlama dilini öğrenir.
- Sorunlara daha farklı ve geniş pencereden bakmayı ve çözüm yolları geliştirmeyi öğrenir.